• Roger Blikkberget

LAG MAT MED BARNA

I disse vanskelige koronatider har vi nå fått tid til familien, så hvorfor ikke lage mat sammen?


Når jeg var ung var det å lage mat med bestemor, mor og far, noe av det mest spennende jeg kunne gjøre og siden hele min familie var kokker fikk jeg det inn med morsmelken. Du kan si jeg vokste opp på et hotel/restaurant kjøkken og det at min onkel Geir Arntsen var den første kjøkkensjefen på Castrum i 1974, er jo litt morsomt.


Men tidene endret seg for mange, med både mamma og pappa på jobb, måtte vi bli mer selvstendige og lage mat selv etter skolen. Så kom på godt eller vondt mikrobølgeovnen, nå var det bare og varme opp maten, det var enkelt. Livet endret seg for de unge, det ble skole, mikrobølgemat, trening, gatekjøkken og noe lekser innimellom.


Når de unge flytter sammen eller gifter seg i dag har de et problem, ingen av de kan lage mat? Heldigvis har de Youtube til hjelpe, eller så kan de jo bestille takeaway!


Nå har vi sjansen til å endre litt på dette, man sier: "det er aldri så galt at det ikke er godt for noe"


Ta med barna på kjøkkenet!


Når barna får være med mor og far på kjøkkenet kan dette skape mer interesse for å lage mat, noe som de vil ha nytte av i hele sitt liv. Det blir som å så et frø som begynner å spire! De lærer seg også å prøve nye ting og smaker som de vil ha stor nytte av når de vokser opp. En annen viktig ting er selvsagt at de lærer seg mer om hygiene og vask.
Mat barna kan lage selv!


Her har du en link til en fin artikkel i Plusstid. Her finner du gode forslag om hva barna kan lage selv etter skolen osv. Og på nettet er det mange gode tips og råd!


Vi ønsker hele familien lykke til med matlagingen og så sees vi på Castrum Spiseri, når vi åpner igjen.


Med vennlig hilsen


Roger Blikkberget


54 views0 comments